top of page

om Åsa

pourOmAsa.jpg

Samtliga fotografier på Åsa Magnusson © Laurent Denimal

Jag är född i Malmö och har växt upp på Mälaröarna, strax utanför Stockholm.

I slutet av åttiotalet återvände jag till Malmö och studerade grafik för konstnärerna Jan Dahlgren och Bertil Lundberg på Grafikskolan Forum. Där lärde jag känna grafiken, dess komplexitet och enkelhet, och fascinerades av släktskapet med det poetiska språket.

I början på nittiotalet bildade jag, tillsammans med Bodil Greek, Eva Nordqvist, Kristina Rosengren och Anna Ståbi poesigruppen Nya Juno. 1993 gav Gedins förlag ut en antologi med våra dikter. Samma år föddes min äldste son. Efter några intensiva år hemma med barn började jag studera.

Mitt huvudämne är litteraturvetenskap, men jag har även studerat filosofi, idéhistoria, franska och pedagogik. Idag är jag verksam som ämneslärare i svenska, filosofi och samhällskunskap på gymnasiet.

Mellan 2009 och 2019 var jag medlem av tidskriften Balders redaktionsråd. 2019 upphörde rådet. 

År 2016 gick min mellanson Love bort, vilket jag påbörjat ett arbete i bild och text om.

Under 2017 har jag tillsammans med min sambo börjat översätta från svenska till franska och tvärtom. Sedan hösten 2017 leder jag, genom föreningen Filosofisk praxis, filosoficaféer på Södertälje stadsbibliotek. Jag sitter även med i föreningens utbildningsutskott.

Sedan 2021 sitter jag med i stiftelsen Greta Gerells styrelse.

ciel.jpg

Kontakt

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Tack för ditt meddelande !

bottom of page